top of page
Search
  • Writer's pictureDiginobe

Õpetava inimese isikukuvand



Koolitaja, õpetaja, õppejõud või noorsootöötaja on paljudes ringkondades nö avalik tegelane. See tähendab, et nende tegevusi pannakse tähele ja neid jäljendatakse.

Selles blogipostituses arutleme, mis on isikukuvand ja kuidas seda kujundada.


Mis on isikukuvand?

See on midagi, mis teeb sind sinu valdkonnas eriliseks, sinu omadused, isikupära ja oskused. Sotsiaalmeediarikkas keskkonnas tähendab, et kuvand on nähtav ja see tähendab, et seda saab ka kujundada ja hallata. Õpetava inimese puhul on oluline, et isikukuvand oleks teadlik tegevus, mis võimaldab enda kui eksperdi tegevuse esiletoomist.


Miks ja kuidas isikukuvandit kujundada?

On oluline mõista, et isikukuvand on olemas igal juhul, kuid kui see on jäänud sinu enda poolt hooletusse, siis võib olla nii, et sulle ei meeldi see kuvand, mis sinust on tekkinud. Selleks, et isikukuvandit luua ja selle eest hoolitseda on hea kui uurid oma sihtrühma ja ennast. Sellel skeemil on ära toodud viis küsimust, mis aitavad sul luua oma isikukuvandit. Liigu hiirega numbritele, et avada pikem selgitus.


Milliste vahenditega isikukuvandit luua ja hallata?

Kogukonnad

Püüa olla virtuaalselt või füüsiliselt kohal valdkonnas olulistes kogukondades. Koolitajate kogukond EPALE võimaldab oma isikukuvandit hästi näidata. Virtuaalses praktikakogukonnas saad avaldada oma arvamust, luua ise sisu, leida koostööpartnereid.


Otsi ülesse sotsiaalmeedias need kogukonnad, kus tahad sõna võtta. Õpetavatele inimestele on väga mitmeid kogukondi nii Facebookis kui ka LinkedInis.


Isiklikud lehed

Loo enda isiklik leht või e-portfoolio. Näiteks about.me on väga lihtne ja ilus vahend oma isiklikukuvandi toetamiseks läbi persoonilehe. Ka Wix.com ja Weebly.com on lihtsad vahendid oma kodulehe loomiseks.

Ka sotsiaalmeedias on võimalik luua sul oma isiklik leht ja nagu eelnevalt mainitud, tee seda kindlasti selles keskkonnas, kus on sinu sihtgrupp.


Sisuloome

Sisuloome tähendab, millist sisu ja kuidas lood. Näiteks võid luua lühikesi blogipostitusi või videoid (vlog), võid luua taskuhäälinguid.

Blogid kirjuta sotsiaalmeediasse või oma isikulikule lehele. Kuid pane tähele, et kui lisad juurde asjakohase pildi või visuaalse materjali, siis on postituse loetavus suurem. Visuaalse sisu loomiseks aitab sind canva.com.

Videod või vlogid saad luua kasutades veed.io või inshot.com vahendeid. Mõlemad on imelihtsad ja väga võimekad vahendid, et luua kvaliteetne video.

Taskuhäälingute loomiseks soovitame jätkuvalt anchor.fm ja ka capp.fm võimalusi.



Meil kõigil on oma isikukuvand. Koolitajana on oluline, et kujundame ise, milline see kuvand on. Analüüsi selles blogipostituses toodud küsimuste abil oma isikukuvandit ja selle kujundamise võimalusi. Kasuta sotsiaalmeediat ja muid digivahendit, et oma sõnumit edastada.



44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page